понеділок, 26 листопада 2007 10:05

Франція побудує в Китаї два ядерні реактори за $12 млрд

Франція і Китай 26 листопада підписали комерційні контракти на загальну суму в $30 млрд, повідомляє Agence France Presse.

"Загальна сума цих контрактів безпрецедентна", - заявив президент Франції Ніколя Саркозі, який знаходиться з візитом в КНР. Франція, зокрема, уклала угоди про постачання Китаю двох ядерних реакторів на суму $11,9 млрд, а також 160 "Аеробусів" - на $17 млрд.

Контракт на постачання КНР двох ядерних реакторів третього покоління, що охолоджуються водою під тиском, підписала французька державна електроенергетична компанія Areva.

Китай має намір побудувати до 2020 року 32 атомних електростанції, щоб задовольнити попит на енергію і ослабити залежність від постачань імпортних енергоносіїв.

Реактори будуть поставлені найбільшій компанії КНР у сфері ядерної енергетики - Китайській Гуандунській ядерно-энергетичній корпорації (CGNPC). Атомна станція буде побудована в провінції Гуандун в 2013-14 роках. Угода включає домовленості про постачання урану в КНР на строк до 2026 року, повідомляє NEWSru.com.

Зараз ви читаєте новину «Франція побудує в Китаї два ядерні реактори за $12 млрд ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі