четвер, 06 березня 2008 08:35

Forbes опублікував рейтинг мільярдерів

Відомий американський інвестор Уоррен Баффетт є найбагатшою людиною планети, його статки оцінюються в 62 млрд доларів. Засновник Microsoft Білл Гейтс більше не найбагатша людина в світі, а Росія - друга за числом мільярдерів країна. РФ обійшла Німеччину, найбагатшим росіянином американський діловий журнал Forbes назвав Олега Дерипаску - в світовій табелі про ранги він займає 9-те місце зі своїми 28 млрд доларів. А в Москві живе більше мільярдерів, ніж у будь-якому іншому місті світу.

Спеціальний випуск видання, в якому публікується перелік мільярдерів світу, виходить з друку в четвер.

За минулий рік Баффетт, завдяки 25-процентному зростанню акцій його інвестиційної компанії Berkshire Hataway, збільшив свій статок на 10 млрд доларів. На "посту" найбагатшої людини світу він змінив Білла Гейтса, що знаходиться зараз в рейтингу Forbes на 3-й сходинці зі статком у 58 млрд доларів, який один із засновників комп"ютерного гіганта Microsoft збільшив у 2007 році на 2 млрд доларів. Forbes відзначає, що Гейтса "підвело" падіння акцій MS після того, як компанія оголосила про намір купити портал Yahoo!

Друге місце - у мексиканця Карлоса Сліма: телекомунікаційний магнат і найбагатша людина Латинської Америки зараз "коштує" 60 млрд доларів, за минулий рік він збільшив свій капітал на 11 млрд.

До першої десятки найзаможніших людей світу ввійшов один росіянин - голова холдингу "Базовий елемент" Олег Дерипаска, який зайняв 9-й рядок у рейтингу, повідомляє newsru.com.
Зараз ви читаєте новину «Forbes опублікував рейтинг мільярдерів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі