четвер, 24 січня 2008 10:24

Фірташ побудує офісний центр на території Київської фортеці

 Антимонопольний комітет видав підконтрольній Дмитру Фірташу Heritage Properties International, дозвіл на покупку Української торгової лінії, що володіє проектом будівництва готельно-офісного центру на території музею Київська фортеця, пише КоммерсантЪ-Україна.

Фірташ і раніше був співвласником проекту, а покупка проходить в рамках реструктуризації ним свого девелоперського бізнесу.

Антимонопольний комітет вчора повідомив про видачу дозволу шведській Heritage Properties International AB на покупку більше 50% частки Української торгової лінії (УТЛ).

Саме Heritage раніше придбала на користь Дмитра Фірташа більше 55% ЗАТ Мандарин Плаза, що володіє торговим центром Мандарин Плаза, бізнес-центром Парус і земельною ділянкою площею 1 га по вул. Грушевського, 30.

За словами члена наглядової ради  Мандарин Плаза Дмитра Ароцкера, покупка 100% УТЛ  у компанії ЛВ-Холдинг буде завершена до кінця тижня.

ТОВ Українська торгова лінія володіє земельною ділянкою площею 2,28 га по вул. Рибальській, 24/16 і проектом будівництва на ній готельно-офісного центру. Планується, що площа центру складе 325 тис. кв. м – на 52 поверхах буде розташовано 142 тис. кв. м офісів і 20 тис. кв. м торгових площ і готельних апартаментів. Вартість будівництва оцінюється в $350-400 млн.

Нагадаємо, що будівництво офісного центру по Рибальськоій, 24/16 пов"язане з гучним скандалом. На початку минулого року дирекція історико-архітектурного музею Київська фортеця, на території якого планується будівництво центру, заявила, що в новорічну ніч в Києві було зруйновано кілька історичних споруд. Пізніше Київміськдержадміністрація відмовилася визнати ці споруди пам"ятниками культурної спадщини.

Пізніше було відкрито кримінальну справу за фактом руйнування Мазепинського валу на території фортеці, а Віктор Ющенко дав доручення столичному мерові визначити статус Київської фортеці і убезпечити її від подібних інцидентів.

За матеріалами: КоммерсантЪ-Украина, Корреспондент.net.

Зараз ви читаєте новину «Фірташ побудує офісний центр на території Київської фортеці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі