вівторок, 14 липня 2020 16:01

Фірма-партнер Коломойського привласнила понад $8 млн української оборонки

Фірма-партнер Коломойського привласнила понад $8 млн української оборонки
Фірма-партнер Коломойського привласнила $8,3 млн державних коштів. Фото: reuters.com

Фірма "Рокіт-М" Ігоря Коломойського, Геннадія Боголюбова та їхнього оточення має намір виготовляти снаряди спільно з американською компанією Gray Fox.

Саме ця компанія у 2018-2019 роках зірвала поставку лінії для виробництва снарядів на державний оборонний завод і не повернула завдаток у $8,3 млн, пише "Бабель" з посиланням на розслідувачів Bihus.Іnfo.

Державний завод "Артем" у березні 2018-го уклав контракт на суму $16,6 млн з американською фірмою Gray Fox Logistics (за даними журналістів, такої юридичної особи не існує - це вигадане ім'я, яким користується компанія Gray Fox Aviation and Logistics, Inc).

У травні 2018 року "Артем" заплатив цій фірмі передоплату - $8,3 млн. Протягом року обладнання заводу так і не отримав. Термін контракту збіг наприкінці квітня 2019-го.

У червні 2019 року СБУ відкрила кримінальне провадження, в жовтні затримала кількох чиновників, причетних до укладання даного контракту.

Розслідувачі заявляють, що завдаток був перерахований компанії Gray Fox International. А в січні 2020-го споріднена американська компанія Gray Fox International створила 2 спільні фірми з "групою Коломойського" - "Рокіт-М" і "Таргет-М".

Тепер "Рокіт-М" хоче виробляти саме ті снаряди великого калібру, які вже мав би виробляти державний завод "Артем". Проте останній не може цього робити, оскільки Gray Fox так і не постачила замовлене за контрактом обладнання, наголошує Bihus.Info.

Офіс генпрокурора порушив 4 кримінальні провадження проти 5-го президента Петра Порошенка за заявою бізнесмена Ігоря Коломойського. Вони стосуються Приватбанку - Порошенко нібито перешкоджав діяльності банку, розголошував банківську таємницю, зловживав становищем і відмивав гроші. Про це під час брифінгу заявили адвокати Порошенка Ігор Головань та Ілля Новіков.

Зараз ви читаєте новину «Фірма-партнер Коломойського привласнила понад $8 млн української оборонки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі