середа, 05 грудня 2007 12:10

Фінляндія не зацікавлена в спорудженні Nordstream

Фінляндія вважає будівництво Північноєвропейського газопроводу екологічною, а не політичною проблемою, заявив у середу на прес-конференції в Москві посол Фінляндії Гаррі Геленіус. "Для Фінляндії питання будівництва цього газопроводу не політичне, а екологічне. Проблема екології для нас дуже важлива", - сказав Геленіус.

Наразі компанія Nordstream проводить оцінку екологічних ризиків, які може спричинити реалізація даного проекту. За словами дипломата, Фінляндія винесе ухвалу про проходження газопроводу через свою економічну зону, коли ознайомиться з результатами експертизи.

"ПЄГ потрібний Європі, Європі потрібний російський газ. Росії також важливо продовжувати експортувати свій газ до Європи, і ми це у Фінляндії розуміємо", - сказав фінський дипломат. Водночас він відзначив, що Фінляндія не зацікавлена в приєднанні до реалізації даного проекту, повідомляє РИА "Новости".

 

Зараз ви читаєте новину «Фінляндія не зацікавлена в спорудженні Nordstream». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі