четвер, 23 жовтня 2008 16:04

Фінансова криза нашкодить навіть "Аль-Каїді"

Не дивлячись на всесвітню економічну кризу, світова спільнота може підвести і позитивні підсумки: "Завдяки ефективним заходам боротьби з міжнародним тероризмом "Хамас", "Хезболла", "Талібан" і "Аль-Каїді" не вдасться скористатися офіційною банківською системою для трансферту або інвестицій грошових коштів. І банківська криза їх теж торкнулася". Про те пише сьогоднішня "DieWelt", переклад якої приводить "Inopressa".

На думку ісламських екстремістів, фінансова криза - це кара Аллаха. США були покарані за окупацію Іраку і Афганістану, а також підтримку Ізраїлю. "Вороги ісламу близькі до остаточної поразки, початком якої і стала фінансова криза", - заявив один з представників "Аль-каїди", повідомляє "ЛІГА".

Основним джерелом доходу "Аль-каїди" і "Талібан", пише видання, є виробництво наркотиків в Афганістані і пожертвування з арабського світу. За оцінками експертів, вони заробляють на виробництві наркотиків близько $800 млн. на рік. "Хамас" отримує підтримку перш за все від Ірану, оскільки і ті, й інші переслідують єдину мету по "знищенню Ізраїлю". "Ворог мого ворога - мій ворог" - це гасло стає, на думку газети, принципом і інтенсивнішої співпраці шиїтами і залежною від Ірану ліванською "Хезболлою" з "Хамасом" і "Палестинським ісламським джихадом".

Іран, як і Саудівська Аравія і інші держави Затоки, виграли від подвоєння ціни на нафту. А падіння цін майже на 50% в результаті фінансової кризи вельми негативно позначилося на державах-екпортерах. Таким чином, резюмує видання, світова фінансова криза торкнулася і екстремістів ісламу, оскільки тепер у розпорядженні їх спонсорів не так багато грошей.

Зараз ви читаєте новину «Фінансова криза нашкодить навіть "Аль-Каїді"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі