вівторок, 03 липня 2007 17:59

Фінальна книга "потеріани" побила рекорд онлайн-замовлень

Сьома книга Джоан Роулінг про Гарі Поттера стала самою затребуваною по попередніх замовленнях в інтернеті.

Згідно статистиці, приведеній на сайті найбільшого онлайн-магазину Amazon.com, приблизно 1,6 млн. копій фінальної книги замовлено по інтернету ще за 18 днів до офіційного виходу книги.

Запити на сьому книгу побили попередній рекорд, встановлений шостою частиною "Гарі Поттер і Принц-полукровка" - 1,5 млн. екземплярів. Для тих, хто хоче отримати книгу в сам день виходу 21 липня, встановлений дедлайн для онлайн-замовлення - 17 липня, йдеться в повідомленні на сайті.

Відзначимо, сьогодні в Лондоні відбудеться прем"єра фільму по п"ятій частині "поттеріани" "Гарі Поттер і орден Фенікса". Як передає ВВС, очікується, що шотландська письменниця приєднається до зірок фільму Денієла Редкліффа, Імельди Стонтон і Роббі Колтрейна на червоній доріжці на площі Лейcестер-сквер. Серед гостей прем"єри очікуються Пірс Броснан і популярний британський телеведучий Грехам Нортон.

28 червня прем"єра фільму відбулася в Токіо, куди прибув виконавець головної ролі 17-річний актор Денієл Редкліфф. У світовий прокат фільм виходить 11 липня.

Книги про Гарі Поттера і його друзів з школи магії Хогвартс видані загальним тиражем в 325 млн. екземплярів і перекладені 64 мови світу, повідомляє NEWSru.

Зараз ви читаєте новину «Фінальна книга "потеріани" побила рекорд онлайн-замовлень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі