четвер, 16 вересня 2021 15:43

Фільми з Кобзоном і Боярським: на українські телеканали чекають позапланові обшуки

Фільми з Кобзоном і Боярським: на українські телеканали чекають позапланові обшуки
Нацрада перевірить "Перший незалежний" на підставі інформації СБУ. "Інтер" - через показ радянських фільмів із забороненими особами. Фото: pixabay.com

Нацрада з питань телебачення і радіомовлення позапланово перевірить телеканал "Інтер" і "Перший незалежний".

Про це повідомила пресслужба відомства.

Перевірка телеканалу "Інтер" буде п'ятою за 2021 рік. Зумовлена вона показом радянських фільмів за участю осіб, що становлять загрозу національній безпеці України. Показ таких стрічок в Україні заборонений законом.

З 31 серпня до 12 вересня в ефірі мовника зафіксували дев'ять таких фільмів.

Ідеться про фільми: "Пригоди Шерлока Голмса й доктора Ватсона: Собака Баскервілів" за участі Микити Михалкова, "Взяти живим" за участі Йосипа Кобзона, "Пригоди Шерлока Голмса й доктора Ватсона: Двадцяте століття починається" і "Пригоди Шерлока Голмса й доктора Ватсона" за участі Бориса Клюєва, "Д'Артаньян і три мушкетери" за участі Михайла Боярського, Ірини Алфьорової, Аліси Фрейндліх, Олега Табакова й Бориса Клюєва, "Офіцери" за участі Василя Ланового,"Неймовірні пригоди італійців у Росії" за участі Валентини Тализіної, "Гостя з майбутнього" за участі Наталії Варлей, Валентини Тализіної і Бориса Щербакова,"Завтра була війна" за участі Віри Алентової.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Телеканал Коломойського оштрафували за серіал російською

Регулятор призначив "Інтеру" безвиїзну перевірку. Її проведуть із 4 до 18 жовтня. Компанія має надати Національній раді до 5 жовтня 2021-го перелік документів для перевірки.

ТОВ "Тайм медіа", яке мовить на супутнику з логотипом "Перший незалежний", перевірять на підставі інформації Служби безпеки України. Вона пов'язана зі структурою власності телеканалу, який створений колишніми працівниками ZIK, "112" і NewsOne.

"У документах, які ТОВ "Тайм медіа" надало Національній раді, його власником зі стовідсотковою часткою зазначено ТОВ "Медіахолдинг новини". За інформацією ліцензіата, цією компанію володіють одразу 99 фізичних осіб, кожному з яких належить один відсоток. 98 із них передали свої частки в управління одній особі - Панченко Діані, яка також є одним із 99 співвласників компанії і вказана її кінцевим бенефіціарним власником. Отже, у наданих документах ліцензіат інформує лише про 99 відсотків володіння статутним капіталом компанії, які перебувають в управлінні та власності Панченко Діани. Тобто фактично інформація про стовідсоткове володіння компанією лишається невідомою", - ідеться в повідомленні.

З огляду на ці факти Національна рада перевірить "Перший незалежний", щоб з'ясувати, чи містить діяльність телеканалу суперечності із законом "Про телебачення і радіомовлення".

2 лютого 2021 року президент Володимир Зеленський затвердив рішення РНБО, яким заблокував діяльність трьох телеканалів: "112", NewsOne і ZIK. Санкції застосовуються до нардепа від ОПЗЖ Тараса Козака та юридичних осіб.

Докази антиукраїнської діяльності NewsOne, ZIK і "112" збирали вісім місяців, заявляв секретар РНБО Олексій Данілов.

Зараз ви читаєте новину «Фільми з Кобзоном і Боярським: на українські телеканали чекають позапланові обшуки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі