четвер, 06 березня 2008 17:10

Філіппінські терористи отримують гроші від продажу контрафакту

Частина доходів від продажу контрафактних медикаментів, сигарет, CD і DVD на Філіппінах, в Індонезії і Малайзії йде на фінансування філіппінських терористичних організацій. Таку заяву, як повідомляє агентство Reuters, зробили в четвер незалежні експерти.

На антитерористичному форумі в Манілі директор приватної охоронної і детективної фірми Orion Support Inc Джефрі Уїльямс закликав філіппінців не купувати контрафакт, щоб таким чином не фінансувати теракти. Розповсюдження фальсифікованої продукції - зручний для бойовиків бізнес. Він дозволяє зберігати анонімність і в той же час дуже прибутковий (по розрахунках фахівців, в світі річний обіг контрафакту складає 650 мільярдів доларів, що в два рази більше річного обігу наркотиків).

Головна терористична організація Філліпін - "Абу Саяф", яку на початку 1990-х років заснував Абубакар Абдулраззак Джанджалані, який раніше бився проти радянських військ в Афганістані. Видно, угрупування має зв"язки з "Аль-Каїдою", повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Філіппінські терористи отримують гроші від продажу контрафакту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі