пʼятниця, 22 квітня 2011 21:36

Філіппінців розіп'яли на хрестах

Філіппінців розіп'яли на хрестах

Більше 20 філіппінців були повішені на хрестах під час святкування Страсної П'ятниці - дня, коли був розіп'ятий Ісус Христос.

Дана церемонія традиційно проводиться на Філіппінах щороку і залучає велику кількість туристів. Кілька добровольців відіграють роль Ісуса Христа, в той час як сотні інших віруючих б'ють їх батогами, зображуючи давньоримських легіонерів, після чого вішають на хрестах. Розіп'яті знаходяться на хресті протягом декількох хвилин.

Така традиція негативно сприймається представниками офіційної католицької церкви і Червоного Хреста. На їхню думку розп'яття відбуваються  виключно з метою залучення туристів і є ні чим іншим як спробою комерціалізації Страсної П'ятниці, а також існує ймовірність зараження крові і навіть загибелі учасників у результаті численних ударів батогом.

Водночас, за словами одного з учасників процесу, якого в цьому році розпинають вже в 25 раз, він робить це не заради грошей, а "від чистого серця", а під час перебування на хресті відчуває себе "дуже близько до Бога" .

Традиція прибивати себе до хрестів під час Страсної П'ятниці, яка зародилася в містечку Сан Педро Кутуд, існує вже близько 50 років.

Відзначимо, що Філіппіни є єдиною великою державою в Азії, в якій переважає католицька релігія. На території країни проживає понад 70 мільйонів католиків.

Зараз ви читаєте новину «Філіппінців розіп'яли на хрестах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі