пʼятниця, 15 лютого 2008 15:33

Філіппінці влаштували антипрезидентський мітинг з піснями і танцями

У столиці Філіппін Манілі проходить масова демонстрація з вимогою відставки президента країни Глорії Макапагал Арройо у зв"язку із звинуваченнями в корупції

У акції беруть участь близько 10 тисяч чоловік: активісти опозиції, студенти, юристи, представники релігійних конфесій. Демонстранти несуть плакати "Гангстерський режим", "Глорія - геть" і "Стримай свою жадібність".

Портрети Арройо і її чоловіка з написом "кримінальна пара" учасники мітингу закидали гнилими помідорами, скандуючи "Досить, значить - досить!".

Клерки, що працюють на вулицях, де проходили демонстранти, на знак підтримки обсипали процесію конфетті з вікон будинків. Учасники мітингу танцювали під пісні Боба Марлі, що виконуються місцевою групою.

Глорію Арройро звинувачують в спробі отримання мільйонний хабар за контракт національної мережі широкосмугового зв"язку з китайською корпорацією ZTE. У зв"язку із звинуваченнями президент відмінила операцію.

Філіппінські політологи, проте, вважають, що опозиції не вдасться організувати масовіші акції протесту. За чотири роки правління відносно Арройо тричі ініціювали процедуру імпічменту. Щонайменше три рази проти її режиму готувався військовий переворот.

За словами аналітиків, після всіх цих подій, жителі республіки відчувають гостру необхідність в стабільності, і не почнуть підтримувати антипрезидентські виступи.

Сама Глорія Арройо заявила, що останні звинувачення в її адресу - не більше ніж частина "не дуже вражаючої" політичної культури Філіппін. Реальної підстави вони, за її словами, під собою не мають. Арройо нагадала, що подібні звинувачення регулярно висувалися проти колишніх керівників країни, повідомляє 15 лютого агентство Reuters.

Зараз ви читаєте новину «Філіппінці влаштували антипрезидентський мітинг з піснями і танцями». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі