пʼятниця, 14 червня 2019 16:00

Філарета попередили, що можуть відлучити від церкви

Філарета попередили, що можуть відлучити від церкви
УПЦ КП визнали незаконною. ФОТО: УНІАН

У Православній церкві України заявили, що будь-які заходи, що проводяться від імені колишньої УПЦ КП, є незаконними.

"У зв'язку з тим, що рішенням помісного собору УПЦ Київського патріархату 15 грудня 2018 року, що відбувся у Малій Софії перед Об'єднавчим собором, Українська православна церква Київського патріархату як окреме релігійне об'єднання припинила свою діяльність шляхом об'єднання та приєднання до утвореної єдиної помісної Православної церкви України, проведення будь-яких заходів від імені УПЦ КП, зокрема, під назвами її статутних органів є незаконними", - повідомили у прес-службі Київської митрополії Православної церкви України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Буде нова церква зі старою назвою - експерт розповів, чим закінчиться собор Філарета

Тепер Філарет не має права одноосібно скликати "Помісний собор УПЦ КП" ані за статутом Православної церкви України, ані навіть за припиненим статутом УПЦ КП.

Самовільне та позастатутне проведення зборів невизначеної групи неуповноважених осіб із присвоєнням цим зборам назви "Собору" означатиме церковне розділення та відділення організаторів та учасників таких зборів від Православної церкви України з усіма канонічними та юридичними наслідками.

Президент Володимир Зеленський має втрутитися у ситуацію, яка складається між українськими православними церквами. Про це його просять учасники Форуму української інтелігенції "За Українську православну церкву! За Київський патріархат". Вони відстоюють існування церкви під керуванням Київського патріархату.

Зараз ви читаєте новину «Філарета попередили, що можуть відлучити від церкви». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі