пʼятниця, 10 січня 2020 14:53

Філарет відкликав свій підпис у документі про ліквідацію УПЦ КП

Філарет відкликав свій підпис у документі про ліквідацію УПЦ КП
Філарет відкликав свій підпис під постановою про ліквідацію УПЦ КП. Фото: УНІАН

Почесний патріарх ПЦУ Філарет відкликав свій підпис під постановою Помісного собору про ліквідацію Української православної церкви Київського патріархату.

"Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет відкликав свій підпис під постановою так званого Помісного собору Української православної церкви Київського патріархату від 15 грудня 2018 року. На цю постанову посилаються чиновники Міністерства культури України, які відмовляються здійснити державну реєстрацію постанови Помісного собору Української православної церкви Київського патріархату від 20 червня 2019 року, якою було скасовано постанову т. зв. Помісного собору УПЦ КП від 15 грудня 2018 року", – йдеться в повідомленні пресслужби ліквідованої УПЦ КП.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російська церква буде змушена визнати автокефалію української – Епіфаній

Філарет повідомив міністру культури, молоді й спорту України Володимиру Бородянському про відкликання свого підпису.

"Відкликання підпису як допустиму юридичну дію обумовлюю положеннями статей 9 та 13 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод, статей 22 та 35 Конституції України, – якими унеможливлюється погіршення правового становища громадян України, що реалізовують право на свободу совісті в Київському патріархаті", – йдеться в повідомленні Філарета до Бородянського.

У грудні 2018 року відбувся об'єднавчий церковний Собор, на якому ліквідували УПЦ КП, створили ПЦУ та обрали її предстоятелем митрополита Епіфанія. До складу новоствореної церкви увійшли Українська православна церква Київського патріархату, Українська автокефальна православна церква та окремі єпископи УПЦ Московського патріархату. Тоді ж патріарх Філарет підписав постанову про ліквідацію УПЦ КП.

Зараз ви читаєте новину «Філарет відкликав свій підпис у документі про ліквідацію УПЦ КП». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі