субота, 13 жовтня 2018 10:06

Філарет розповів, якою мовою служитимуть у помісній церкві

Автор: Уніан
  Филарет рассказал, на каком языке начнут служить в церкви
Филарет рассказал, на каком языке начнут служить в церкви

Богослужіння в єдиній Помісній православній церкві в Україні після об'єднання та отримання автокефалії має відбуватися українською мовою.

Але інші мови також будуть вживатися, передає "5 канал".

"Богослужбова мова принципово повинна бути українська. І проповідь українська. Але ми будемо допускати й церковнослов'янську мову, і проповідь російською мовою. Тобто не буде такого, знаєте, утиску по відношенню до богослужбової мови", - заявив предстоятель Української православної церкви Київського патріархату Філарет.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Порошенко на Софіївській площі молитиметься за автокефалію

Вселенський патріархат підтвердив рішення про надання Українській православній церкві автокефалії. Окрім того, Константинополь офіційно повернув канонічність предстоятелям, священству та вірним УПЦ-КП і УАПЦ.

Синод зняв усі обмеження, що були накладені Російською церквою на українських "розкольників", і тепер митрополит УАПЦ Макарій та патріарх УПЦ-КП Філарет офіційно визнані повноправними благодатними архієреями світового православ'я. Це дозволяє їм провести об'єднавчий собор.

Зараз ви читаєте новину «Філарет розповів, якою мовою служитимуть у помісній церкві». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі