четвер, 23 квітня 2015 15:36

Філарет розповів, коли в Україні зникне Московський патріархат

Філарет розповів, коли в Україні зникне Московський патріархат
Фото: politrada.com

Патріарх УПЦ КП Філарет вважає, що у разі визнання їхньої автокефалії з боку Вселенського патріарха духовенство і єпископат Московського патріархату приєднаються до української церкви.

Про це він розповів в інтерв'ю Deutsche Welle під час візиту до Брюсселя, повідомляє "УНІАН".

"Ми хочемо, щоб усе православ'я в Україні об'єдналося, щоб Росія через церкву не впливала на Україну, щоб українська Церква захищала інтереси свого народу. І цей процес з Московським патріархатом почався, але почався знизу, тобто від самих вірних. Вони переходять в Київський патріархат, і відбувається це безболісно. Вони не відвідують московські храми, а йдуть до храмів української церкви Київського патріархату. А ось в селах, де один храм, там іде боротьба", - розповів він.

Однак ідея української церкви знаходить підтримку і в середовищі духовенства УПЦ МП, вважає Філарет.

"Ми хочемо, щоб Вселенський патріарх визнав Київський патріархат автокефальною, тобто незалежною церквою, і мав з цією церквою молитовне єднання. Якщо ми досягнемо цього, тоді єпископат і духовенство Московського патріархату в Україні приєднаються до Київського патріархату, і існування Московського патріархату в Україні припиниться", - сказав Філарет.

Протягом двох перебування у Брюсселі днів 86-річний патріарх Філарет (УПЦ КП) здійснив 17 зустрічей з представниками верхівки ЄС і НАТО.

Серед них - президент Європейської Ради Дональд Туск, очільниця європейської дипломатії Федеріка Могеріні, заступник генсека НАТО Александр Вершбоу та інші.

Зараз ви читаєте новину «Філарет розповів, коли в Україні зникне Московський патріархат». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі