пʼятниця, 23 травня 2008 14:20

Фідель Кастро вперше за 4 місяці провів офіційну зустріч

Лідер кубинської революції Фідель Кастро 22 травня провів першу за чотири місяці зустріч - протягом двох годин він спілкувався з президентом Болівії Ево Моралесом.

Кубинське телебачення поки не показало запис зустрічі. Кастро востаннє з"являвся на екранах телевізорів 16 січня 2008 року, коли глядачі змогли побачити екс-лідера Куби під час його зустрічі з президентом Бразилії Луїсом Інасіу Лула да Сілва.

На дружній зустрічі Кастро і Моралеса обговорювалися двосторонні відносини і ситуація в регіоні.

Моралес подякував Кастро за допомогу, яку надають кубинські лікарі і вчителі болівійському народу, а також за постійну турботу і підтримку в боротьбі за соціальну справедливість.

Це вже четверта зустріч президента Болівії з Фіделем Кастро, після того, як останній переніс операцію. Раніше президент Болівії провів переговори з головою Держради Куби Раулем Кастро.

Моралес, який прилетів до Венесуели після короткострокового візиту до Гавани, заявив журналістам, що Фідель Кастро на зустрічі виглядав "худим, але сяяв".

Як відомо, 19 лютого кубинський лідер Фідель Кастро після 49 років беззмінного правління оголосив про вихід у відставку з низки посад. Повноваження голови держави і уряду 81-річний Фідель передав братові - 76-річному Раулю, який фактично керував країною останні півтора роки у зв"язку з хворобою команданте.

Як заявив Кастро у зверненні до народу, він не міг дати своєї згоди на те, щоб обіймати керівні посади в державі, оскільки таким чином він би "зрадив (свою) совість, приймаючи на себе відповідальність, що вимагає мобільності і повної самовіддачі, яких (він) позбавлений з фізичних причин".

Проте, Фідель був висунутий кандидатом в депутати Національної асамблеї народної влади (парламенту) Куби. На виборах 20 січня Фідель Кастро набрав на 1% голосів менше, ніж Рауль, повідомляє РИА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «Фідель Кастро вперше за 4 місяці провів офіційну зустріч». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі