субота, 23 лютого 2008 12:23

Фідель Кастро порадив США почати зміни з себе

Кубинський лідер Фідель Кастро свою чергову замітку в авторській колонці "Роздуми товариша Фіделя", що з"явилася в п"ятницю в газеті Granma, присвятив критиці кандидатів в президенти США, повідомляє AFP.

"Я уважно спостерігаю за передвиборною кампанією в США і бачу, як всі кандидати один за одним поспішають пред"явити претензії на Кубу, боячись втратити хоч одного виборця", - пише Кастро.

"Вони, схоже, не зробили ніяких висновків з того, що ми вже півстоліттям існуємо, незважаючи на оголошене США торгове ембарго, і продовжують хором кричати: "Змін, змін!", - пише Фідель Кастро. - Я згоден з їх гаслом, але зміни потрібні не Кубі, а самим Сполученим Штатам".

"Кінець однієї політичної ери не слід розцінювати, як початок падіння всієї системи", - відзначає кубинський лідер, який оголосив в четвер про свій відхід з вищих державних постів.

Західні інформагентства, включаючи AFP, розцінили цей пасаж зі статті Кастро як відповідь кандидатові в президенти США від Демократичної партії Бараку Обамі. Претендент на Білий дім, виступаючи у вівторок на теледебатах, назвав рішення Кастро відійти від влади першим кроком до звільнення Куби. Обама також процитував знамениту фразу з промови Джона Ф. Кеннеді - "Ми ніколи не повинні вести переговори зі страху, але і не повинні боятися переговорів", заявивши, що з відходом Кастро політика США відносно Куби повинна змінитися, аж до встановлення дипломатичних відносин між двома країнами.

Раніше Кастро зосереджував свою увагу на критиці кандидата в президенти США від Республіканської партії Джона Маккейна. З 11 по 18 лютого в колонці "Роздуми товариша Фіделя" було опубліковано п"ять статей під загальним заголовком "Республіканський кандидат", повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Фідель Кастро порадив США почати зміни з себе». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі