понеділок, 20 серпня 2007 13:33

Фідель Кастро помер? Уго Чавес спростовує

Президент Венесуели Уго Чавес спростував чутки, що з"явилися в Інтернеті, про смерть президента Куби Фіделя Кастро. "Фідель працює, він пише", — заявив Чавес, додавши, що останній раз спілкувався з ним 13 серпня в 81-й день його народження.

17 серпня з"явилися чутки про те, що Кастро помер від ускладнень після проведеної операції.

"У останні дні в Інтернеті циркулюють необґрунтовані чутки мало не про кончину Кастро", — сказав Чавес.

Він повідомив, що розмовляв з Кастро по телефону і привітав його з днем народження. 13 серпня команданте виповнився 81 рік. У подарунок Чавес направив Кастро портрет Сімона Болівара.

Він додав, що Фідель продовжує працювати і пише статті, що стосуються важливих світових проблем. "Ми всі коли-небудь помремо. Але Фідель належить до тієї категорії людей, які ніколи не вмирають", — відзначив Чавес. Венесуельський президент підтримує дружні стосунки з Фіделем Кастро вже понад 10 років.

Варто додати, що Кастро, який беззмінно перебував при владі на Кубі з 1959, відійшов від справ у липні 2006 після операції на кишківнику. З того часу він не з"являвся на публіці — його можна було побачити тільки на фотографіях, що публікуються в партійній пресі, або на відеокадрах, які транслювало державне телебачення, повідомляє РБК.

Зараз ви читаєте новину «Фідель Кастро помер? Уго Чавес спростовує». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі