четвер, 02 серпня 2007 09:05

Фідель Кастро покарав родини боксерів, що втекли

Члени сімей боксерів, що втекли із збірної Куби олімпійських чемпіонів з боксу,  тимчасово поміщені у в"язницю, нерухомість і автомобілі, які були даровані спортсменам за їх досягнення, конфісковані, заявив глава кабельного каналу Arena TV Ахмед Онер, у якого тренуються боксери, що втекли.

У січні нинішнього року олімпійські чемпіони Одланьер Соліс, Юріоркис Гамбоа і Ян Бартелемі самовільно залишили тренувальний табір збірної, а у липні під час Панамериканських ігор у Бразилії з команди втекли олімпійський чемпіон Гільєрмо Рігондо і чемпіон світу Ерісланді Лара. Все п"ятеро у результаті опинилися у Германії, де їх промутером став Онер.

За його словами, спортсмени, що дізналися про заходи відносно їх сімей, відмовилися від всіх коментарів, оскільки побоюються, що їхні родичі на Кубі, можуть постраждати ще більше. Онер наголосмв, що за його інформацією, кубинські спецслужби і особисто Фідель Кастро звинуватив Гамбоа, Бартелемі і Соліса у тому, що вони сприяли втечі Рігондо і Лари.

"Це помилка. Вони самі хотіли виїхати, щоб заробити грошей і забезпечити своїм родинам гідне життя. Ніхто не повинен переслідуватися за те, щоб бути вільним. Переслідування наших боксерів говорить про те, якою "правовою" державою є Куба. Свобода і права людини повинні поважатися у всьому світі", - заявив Онер, повідомляє Лента.ру

Зараз ви читаєте новину «Фідель Кастро покарав родини боксерів, що втекли». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі