неділя, 16 січня 2011 17:51

Фестиваль вина у Мукачеві: гаряче, з медом, апельсинами та корицею (ФОТО)
16

У Мукачеві на Закарпатті третій день триває фестиваль "Червене вино". Цього року, за словами організаторів, на нього з'їхалася рекордна кількість виноробів – більше 150.

Фестиваль проходить у центрі міста. Винороби торгують у наметах. На свято привезли понад 50 різновидів вина. Серед найпопулярніших сортів – "Кагор", "Каберне", "Мюллер Тургау", "Сапераві", "Мерло", "Цвейгельт". Літр напою продають від 25 до 150 гривень.

Винороб Іван Урста із села Великі Береги Берегівського району привіз на фестиваль найдорожче вино – "Унікум". За літр просить 150 гривень.

"Рецепт цього сорту – мій власний. Збираю виноград пізно восени, коли він вже наполовину родзинистий. Змішую три сорти – Сапераві, Голубок і Голубий Франк. За рахунок родзинок вино стає густим. Виготовив усього 300 літрів цього сорту. На фестивалі розпродав усе", - розповів він Gazeta.ua.

Іван Урста каже, погода 2010 року не сприяла гарному врожаю винограду: вночі йшов дощ, вдень піднімалася спека. Тому винороб виготовив вина не багато.

Цього року на фестивалі було багато вина з медом та гарячого вина.

"Продаю гаряче вино з корицею, з апельсинами, з медом, з травами, з чеським ромом, з мускатним горіхом", - розповів винороб Михайло Машіка з Мукачевого. Він торгує з донькою Віталією.

На одному з наметів висить таблиця з надписом "Домашнє вино без ГМО". Тут продають "Чорну Ізабеллу", "Делавар", "Червону Ізабеллу", "Троянду Закарпаття".

"Зараз що не купи – всюди надписи "Без ГМО". Тому я вирішив розрекламувати своє вино як таке, що не містить генетично-модифікованих організмів, бо воно домашнє, без усяких домішок. Реклама діє добре: сьогодні продав вже 100 літрів" - розповів винороб Ян Кобака із села Лавки, що під Мукачевим.

На фестивалі можна купити й домашню горілку: з винограду, вишень, чорниці, шипшини, слив.

За перші два дні винороби продали більше 2 тисяч літрів вина.

Фото: Микола РОМАНОВСЬКИЙ / Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Фестиваль вина у Мукачеві: гаряче, з медом, апельсинами та корицею (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі