пʼятниця, 07 вересня 2007 09:31

Фестиваль "гуцульської віагри" пройде на Закарпатті

У суботу в закарпатському містечку Рахів стартує цікавий фестиваль "Гуцульська бринза". Щорічне дводенне дійство гуцули влаштовують ось вже впродовж декількох сторіч на честь повернення вівчарів з гірських долин додому: 4 місяці тому, 15 квітня вони вирушили у високогір`я пасти баранів.

 За твердженням самих вівчарів, випасання овечок - справа чоловіків, а кисло-молочний продукт - бринзу - яка дає, за переказами закарпатців, чоловічу силу, місцеві іменують не інакше як "гуцульська віагра".

Свято починається з розвеселих мелодій трембіт, мандолін і дримб: "До нас приїжджають гуцули зі всього світу, і на ці два дні наше містечко перетворюється на справжній вулик: люди, вдягнуті у національний одяг, дегустують різні сорти і види козиної і овечої бринзи, купують покривала, зроблені з шерсті баранців, а також смакують свіжоприготований банош (старва зі сметани і кукурудзяної муки), бограч (дуже гостра страва з картоплі і м`яса), куліш (пшоняна каша зі шкварками і цибулею), які готуються тут же, прямо просто неба", - розповів один з організаторів Юрій Бочар, пише газета "Сегодня".

Зараз ви читаєте новину «Фестиваль "гуцульської віагри" пройде на Закарпатті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі