За твердженням самих вівчарів, випасання овечок - справа чоловіків, а кисло-молочний продукт - бринзу - яка дає, за переказами закарпатців, чоловічу силу, місцеві іменують не інакше як "гуцульська віагра".
Свято починається з розвеселих мелодій трембіт, мандолін і дримб: "До нас приїжджають гуцули зі всього світу, і на ці два дні наше містечко перетворюється на справжній вулик: люди, вдягнуті у національний одяг, дегустують різні сорти і види козиної і овечої бринзи, купують покривала, зроблені з шерсті баранців, а також смакують свіжоприготований банош (старва зі сметани і кукурудзяної муки), бограч (дуже гостра страва з картоплі і м`яса), куліш (пшоняна каша зі шкварками і цибулею), які готуються тут же, прямо просто неба", - розповів один з організаторів Юрій Бочар, пише газета "Сегодня".
×
Коментарі