понеділок, 04 жовтня 2010 18:15

Фесенко: Сівковича і Тихонова найближчим часом можуть звільнити

Фесенко: Сівковича і Тихонова найближчим часом можуть звільнити

Перші кандидати "на виліт" зі складу членів уряду - віце-прем"єри Володимир Сівкович та Віктор Тихонов.

Таке припущення у коментарі кореспонденту Gazeta.ua висловив директор Київського інституту проблем управління імені Горшеніна Володимир Фесенко.

"Вразливі позиції належать віце-прем"єру з силових структур Сівковичу. В контексті конституційних змін, нинішньої ваги СБУ та МВС сама функція та посада віце-прем"єра з силових питань виглядає штучно. З боку взаємин керівників силових структур з президентом, коли президент безпосередньо впливатиме на них, а не через уряд, відпадає необхідність у такій проміжній ланці, як віце-прем"єр з силових питань. Також можуть бути питання до віце-прем"єра з регіональних питань. Була критика президента щодо Тихонова, статус якого можуть понизити. Він може залишитись в уряді, але на посаді міністра регіонального розвитку, а не віце-прем"єра. Зараз його вага серед віце-прем"єрів, будемо говорити, не першорядкова", - розповів він.

Віце-прем"єр з питань агропромислового комплексу Віктор Слаута поки може зберегти посаду, вважає політолог.

"Ця посада традиційно присутня в наших урядах. Так само, як і посади віце-прем"єрів з гуманітарної політики. Тому не можна прогнозувати, як тут вчинить Янукович. Слуату можуть залишити, бо вага агропромислового комплексу велика, є перспектива його розвитку. Тут питання до Януковича - як він ставиться до Слаути та його роботи. На мій погляд, може бути перерозподіл кадрових функцій - хто з віце-прем"єрів за що буде відповідати. Не виключаю, що може з"явитись віце-прем"єр з гуманітарної політики".

За словами Фесенка, найменше причин побоюватись у Клюєва та Колеснікова:

"Якщо виходити з об"єктивної логіки, то перший віце-прем"єр Клюєв та віце-прем"єр Колесніков - поза зоною ризику. Вони залишаються в силу різних причин. Поки менше ризиків у Тігіпка. Він ще потрібний як символ реформ та потенційний союзник для Партії регіонів на місцевих виборах. Звільняти його було б не дуже доцільно".

Як відомо, міністр юстиції Олександр Лавринович заявив, що Янукович до кінця тижня прийме рішення про скорочення кількості віце-прем"єрів - з 5 до 3. Така норма передбачена у Конституції 1996 року.

Зараз ви читаєте новину «Фесенко: Сівковича і Тихонова найближчим часом можуть звільнити». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі