четвер, 03 липня 2008 19:05

Фермер будує завод із переробки шин

Поблизу села Халявин, за 13 км від Чернігова, фермер Віктор Ковтун почав будувати завод із переробки автомобільних шин.

1992 року сільрада виділила фермерові 50,08 га землі за 300 м від села.

— Земля Ковтуна вже більше 10 років не обробляється, — розповідає сільський голова Алла Лісова, 45 років. — Коли почула про будівництво, запитала в нього: що там буде. Сказав — кроляча ферма. Поля будуть оброблятися. Говорив і про завод. Та як можна щось будувати, не змінивши сільськогосподарського призначення землі, не пояснив.

41-річний Віктор Ковтун каже, що ще з 1990-х у нього є генплан забудови ділянки. Два місяці тому він створив фермерське господарство.

— Працюватиму за трьома напрямками. По-перше — міні-кролеферми. Їх буде 10–15. Продаватиму і кролів, і м"ясо. Другий проект — теплиці для вирощування ранніх овочів. Третій — лінія з переробки відпрацьованих шин, — розповідає Ковтун. — Встановлюємо котли-автоклави, де шини спалюватимуть без доступу повітря. На добу перероблятимемо 6 тонн. Лінія працюватиме на газу, який утворюватиметься під час переробки. Тільки, щоб розтопити котли, потрібні дрова. Це буде екологічно чисте виробництво.

Цікавлюся, чому фермер розпочав будівництво, не отримавши жодних дозволів?

— Доки лінія не працює, не бачу ніяких проблем. Від того, що її зараз монтують, шкоди навколишньому середовищу не буде.

Зараз ви читаєте новину «Фермер будує завод із переробки шин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі