пʼятниця, 18 березня 2011 17:27

FEMEN налякали новозеландського винороба їхати до України

FEMEN налякали новозеландського винороба їхати до України

Новозеландський винороб на ім'я Грег, який переміг у конкурсі, головним призом в якому стала поїздка в Україну за потенційною дружиною, відмовився від подорожі. Грег вирішив не їхати в Україну після того, як активістки феміністського руху FEMEN влаштували акцію протесту проти підсумків конкурсу.

Конкурс, де будь-який новозеландський холостяк міг виграти 12-денний відпочинок в Україні, проходив на місцевій радіостанції Rock FM в лютому. Спочатку конкурс називався "Виграй собі дружину", проте як тільки інформація про нього потрапила в пресу, проведення акції засудили захисниці прав жінок. У результаті радіостанція перейменувала конкурс у "Виграй поїздку в прекрасну Україні на 12 днів і зустрінь там сексуальну східноєвропейську жінку, з якою ти, можливо, коли-небудь одружишся".

Підсумки конкурсу були підведені 28 лютого. Переможцем був визнаний холостяк Грег, який охарактеризував себе як романтичного і фінансово незалежного чоловіка. Він також повідомив, що збирається ставитися до своєї майбутньої дружини як до принцеси і всіляко дбати про неї.

За умовами розіграшу, Грег отримав можливість відправитися до України (Rock FM пообіцяла не тільки сплатити проживання новозеландця за кордоном, але й дати йому грошей на кишенькові витрати) і познайомитися із дівчатами, які подали свої анкети в агентство, що займається знайомствами з іноземцями.

На наступний день після того як були підведені підсумки конкурсу, активістки FEMEN влаштували біля центрального РАГСу в Києві акцію протесту проти приїзду Грега. Учасниці акції вийшли на вулицю в напівоголеному вигляді, і принесли з собою плакати з гаслом "Україна - не бордель".

Як заявила в телефонній бесіді менеджер Rock FM Крісті Крейг, дізнавшись про акцію протесту і широкий розголос факту виграшу в конкурсі Грег відмовився їхати до України.

Активістки FEMEN заявили, що задоволені результатами своєї акції.

"Ми вітаємо Україну з позитивними зрушеннями в міжнародному іміджі. Українки повернули собі образ войовничих амазонок, здатних відвадити будь-якого не прошеного гостя", - заявила активістка руху.

Тим не менш, 26 березня, коли мала розпочатися подорож новозеландця Україною, учасниці FEMEN планують приїхати в аеропорт Донецька, аби переконатися, що Грег не прилетить.

Зараз ви читаєте новину «FEMEN налякали новозеландського винороба їхати до України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі