неділя, 01 липня 2007 16:58

Фейерверк у Гонконзі обійшовся у 2 $млн

Грандіозне піротехнічне шоу над гаванню Вікторія стало сьогодні кульмінацією торжеств, приурочених до 10-х роковин переходу Гонконгу (Сянган) під юрисдикцію Китаю. Нинішній фейєрверк по своєму масштабу, красі і оригінальності композицій затьмарив всі інші в історії колишнього британського анклава.

Над бухтою розірвалася рекордна кількість піротехнічних снарядів - 31888 (вісімка вважається в Китаї щасливим числом).

Вони розцвітали в небі не тільки у вигляді окремих узорів, але утворювали цілі "картинки" - навіть з ієрогліфічними написами патріотичного змісту. Вечірнє феєричне дійство продовжувалося майже 40 хвилин.

Шоу було розбите на 10 тематичних епізодів з музичним супроводом. У такт музиці і "канонаді" переливалися вогні 43-х найкрасивіших і вищих будівель по обидві сторони бухти - їх стіни і дахи обладнані оригінальним підсвічуванням у вигляді різноколірних лампочок, неонових вогнів і яскравих променів. Фантастичне шоу обійшлося в 2 млн. доларів, повідомляє ІТАР-ТАРС.

Зараз ви читаєте новину «Фейерверк у Гонконзі обійшовся у 2 $млн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі