вівторок, 08 квітня 2008 12:07

ФБР має намір розібратися з "Аль-Каїдою" за три з половиною роки

Директор ФБР Роберт Мюллер під час свого виступу в Королівському інституті міжнародних відносин Chatham House в Лондоні висловив впевненість, що остаточну перемогу над "Аль-Каїдою" вдасться здобути протягом трьох з половиною років.

Він заявив, що ця міжнародна терористична організація може бути знищена, в його "зміну", тобто, поки він знаходиться на чолі ФБР. Роберт Мюллер був призначений на пост директора цього відомства в 2001 році строком на 10 років.

Під час свого виступу Мюллер дав високу оцінку співпраці американських і британських спецслужб. Він також розповів, що "Аль-Каїда" має трирівневу структуру.

Перший рівень складає основа організації і її управління, яке базується в важкодоступних місцях на території Пакистану. Другий рівень - це невеликі і самостійні організації в різних країнах світу, подібні тим, що влаштувала теракти в Лондоні 7 липня 2005 року, коли в результаті серії вибухів на міському транспорті загинули 52 людини.

Третій же рівень, по словах Мюллера, складають екстремістсько налаштовані групи в різних країнах, які спілкуються і координують свою діяльність за допомогою інтернету.

На думку Мюллера, зі всіма цими рівнями можна справитися, за умови міжнародної співпраці спецслужб. При цьому також необхідно прослуховувати телефонні переговори підозрюваних в тероризмі, контролювати розповсюдження інформації в глобальній Мережі і працювати з інформаторами в структурах терористів, повідомляє ВВС News.

Зараз ви читаєте новину «ФБР має намір розібратися з "Аль-Каїдою" за три з половиною роки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі