вівторок, 02 грудня 2008 11:25

Фармацевти пікетують адміністрацію Президента

Фармацевти пікетують адміністрацію Президента

Приблизно 1 тис. представників фармацевтичної галузі пікетують адміністрацію Президента з вимогою скасувати обмеження націнок на ліки й медичні вироби.

Вранці представники пікетували Кабінет Міністрів з такою ж вимогою.

В акції беруть участь представники із Дніпропетровської, Миколаївської, Харківської, Чернігівської, Київської й західних областей.

Вони стоять із гаслами "Скасувати постанову Кабінету Міністрів України", "Не руйнуйте Фармацію", "У фармацевтичну галузь професійних керівників", "За намір знищити українські аптеки винних до відповідальності", "Фармацевти проти створення контрольно-дозвільного гіганта", також вони розповідають вірші й скандують: "Ганьба".

Крім того, представники передали звернення до Президента України Віктора Ющенка із проханням звернути увагу на сформовані проблеми фармацевтичної галузі.

Зі слів одного із власників аптек у Миколаєві, наразі в аптеках відсутня велика кількість видів лікарських препаратів від серцево-судинних захворювань і для хворих онкологічними захворюваннями.

Також він повідомив, що почався процес закриття сільських аптек, оскільки туди практично припинилися поставки ліків.

Як повідомляло агентство, 19 листопада Кабінет Міністрів обмежив сумарний розмір націнок на ліки й медичні вироби 50%.

Об"єднання організацій роботодавців медичної й мікробіологічної промисловості прогнозує масові скорочення працівників у разі збереження рішення Кабінету Міністрів про введення граничних торговельних надбавок на ліки, повідомляють Українські Новини

Зараз ви читаєте новину «Фармацевти пікетують адміністрацію Президента». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі