вівторок, 25 серпня 2009 10:26

Фахівці зробили перші висновки про причини аварії на Саяно-Шушенській ГЕС

Фахівці зробили перші висновки про причини аварії на Саяно-Шушенській ГЕС

У "РусГідро" виключають людський чинник як можливу причину аварії на Саяно-Шушенській ГЕС. Про це заявив виконуючий обов"язки голови правління компанії Василь Зубакін.

За його словами, фахівці прийшли до висновку, що аварія не пов"язана з помилковими діями співробітників ГЕС. Раніше Зубакін віфдзначав, що в "РусГідро" розглядають декілька версій події. Які саме версії обговорюються, він не уточнив.

Раніше в блогах була озвучена версія з посиланням на співробітника станції, який знаходився у момент аварії на ГЕС, згідно з якою "хтось помилково випадково відкрив затвор". Пізніше щодо автора публікації Михайла Афанасьєва, який також писав про живих людей, які знаходяться в завалах ГЕС, було порушено кримінальну справу за статтею "наклеп, поєднаний зі звинуваченням особи в скоєнні тяжкого злочину".

Глава МНС Росії Сергій Шойгу попросив офіційних осіб не озвучувати жодних версій причин аварії на Саяно-Шушенській ГЕС і почекати, поки висновки зробить спеціальна комісія.

17 серпня 2009 року на Саяно-Шушенській ГЕС в результаті аварії був затоплений і зруйнований машинний зал. Аварія призвела до повної зупинки станції. Загинули 69 людей, ще шестеро числяться зниклими безвісти, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Фахівці зробили перші висновки про причини аварії на Саяно-Шушенській ГЕС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі