субота, 05 грудня 2020 12:56

Фабрика під Києвом вляпалася у скандал - продавали іграшки з логотипом армії РФ

Фабрика під Києвом вляпалася у скандал - продавали іграшки з логотипом армії РФ
Фабрику заснували у селищі міського типу Клавдієво-Тарасове ще у 1948 році. Фото: pinterest.com

У Київській області на Клавдіївській фабриці ялинкових прикрас виготовляли новорічні іграшки з логотипом армії Росії.

Це помітив Сергій Савченко під час екскурсії підприємством. Він повідомив про інцидент у Facebook.

Виконувач голови правління фабрики Павло Гусаков підтвердив, що фабрика співпрацює з Росією.

"Історично склалося так, що одним з ринків збуту продукції була Російська Федерація. У зв'язку з короткою сезонністю бізнесу та в боротьбі за ринок з китайськими виробниками за останні шість років фабрика не змогла повністю відмовитися від російського ринку", - відповів він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сталася аварія на шахті - загинули 18 гірників

Також Гусаков зазначив, що частину продукції постачали в Росію. Самі замовлення розміщувалися через спеціальну систему. За словами голови правління, через економічну кризу він був зайнятий розвитком нових проєктів, тому не зміг це проконтролювати.

Після розголосу новорічні іграшки для російської армії знищили. Гусаков пообіцяв, що наступні замовлення проходитимуть цензурний та етичний контроль.

"Я поділяю обурення громадськості та перепрошую щодо цієї ситуації. Сподіваюся на відновлення теплого ставлення до імені та колективу фабрики", - сказав голова правління.

З 5 грудня у водах Німеччини відновлять укладання труб для газопроводу "Північний потік-2". Підводні операції будуть виконувати у Балтійському морі, на південь від мілководного району Адлергрунд.

Зараз ви читаєте новину «Фабрика під Києвом вляпалася у скандал - продавали іграшки з логотипом армії РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі