пʼятниця, 14 вересня 2018 17:22

Євросоюз визначився з переведенням годинників

Євросоюз визначився з переведенням годинників
З кінця жовтня 2019 року сезонного переведення годинників більше не буде. Фото:www.berdychiv.info

Єврокомісія підготувала план скасування літнього і зимового часу переходу на літній і зимовий час від жовтня 2019-го.

Проведене в ЄС дослідження за участю рекордних 4,6 млн осіб показало, що 84% респондентів проти переведення годинників,- пише Reuters.

"Від кінця жовтня 2019-го сезонного переведення годинників більше не буде", - зазначила єврокомісар Віолета Булк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Європейці не хочуть переходити на зимовий час - оприлюднили результати голосування

Пропозицію про скасування переведення годинника повинні ухвалити Європарламент та Єврокомісія, проте цей процес може тривати до 2 років.

"Ми або залишимося у літньому часі, або ті країни, які вирішать перейти на зимовий час, переведуть годинник у жовтні (2019-го), і все", - розповіла Булк.

В академії наук спростували користь від переходу на літній час для України, бо щорічний перехід на літній час в Україні не становить істотної економічної вигоди. Про це заявив член президії НАН академік Ярослав Яцків. На думку науковця, країні варто дотримуватися встановленого в Європейському Союзі порядку обчислення часу.

Раніше у Міністерстві економічного розвитку і торгівлі України заявили, що у випадку прийняття Європейським Союзом рішення про скасування переходів на літній і зимовий час, Україна може наступною за ЄС скасувати перехід на літній/зимовий час.

Кабмін розгляне пропозицію змінити існуючий порядок, щоб також відмовитися від подібної практики.

Якщо Європейський Союз відмовиться від переведення годинників, то Україна наступною теж може ухвалити таке рішення. Єврокомісія пропонує припинити переведення часу навесні та восени.

Зараз ви читаєте новину «Євросоюз визначився з переведенням годинників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі