понеділок, 03 березня 2008 14:26

Євросоюз поскаржився на Китай у СОТ

Євросоюз звернувся в Світову торгову організацію з скаргою на тих, що діють відносно зарубіжних компаній в Китаї надмірні обмеження у сфері фінансової інформації. Про це повідомили представники СОТ.

За їхніми словами, в штаб-квартиру організації поступила офіційна скарга з незадоволеністю 27 країн-членів ЄС обмеженнями, що існували в КНР, у сфері надання фінансової статистичної і аналітичної інформації. Ці штучні "бар"єри", введені Пекіном 18 місяців тому, створюють перешкоди для таких ведучих світових агентств, як Reuters, Bloomberg і Dow Jones в плані передачі банкам Китаю ринкових даних і прогнозів.

Очікується, що в понеділок ближче до вечора схожий позов буде поданий і Сполученими Штатам.

У тексті звернення ЄС указує на необхідність встановлення 60-денного консультаційного періоду для проведення переговорів з даного питання. У разі їх невдачі справа про надмірні обмеження Китаю у сфері надання економічній інформації буде передана в Комісію з врегулювання суперечок, відзначає ПРАЙМ-ТАСС.

Зараз ви читаєте новину «Євросоюз поскаржився на Китай у СОТ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі