середа, 30 травня 2007 12:44

Євросоюз погодився допомогти Ірану ядерними технологіями

Євросоюз готовий сприяти Ірану технологіями мирного використання атома в обмін на гарантії, що ядерна програма країни не має військових цілей, заявив в інтерв"ю японській діловій газеті Nikkei верховний представник по зовнішній політиці і безпеці ЄС Хавьер Солана. Заява передує зустрічі Солани з секретарем Вищої ради національної безпеки Ірану Алі Ларіджані.

В четвер в Іспанії Хавьер Солана і секретар Вищої ради національної безпеки Ірану Алі Ларіджані повинні провести переговори з іранської ядерної проблеми. Солана не пов"язав підтримку ядерної програми Ірану із зупинкою збагачення урану в країні.

МАГАТЕ представило минулого тижня в Раду Безпеки ООН доповідь, в якій мовиться, що Іран продовжує ігнорувати вимоги Ради про припинення процесу збагачення урану.

Іран не припинить роботи по збагаченню урану, заявив перед відльотом до Мадрида секретар Вищої ради національної безпеки Ірану Алі Ларіджані, виключивши тим самим можливість виконання основної вимоги міжнародного співтовариства у зв"язку з реалізацією іранської ядерної програми, повідомляє NEWSru.com.

Зараз ви читаєте новину «Євросоюз погодився допомогти Ірану ядерними технологіями». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі