четвер, 12 квітня 2007 20:13

Євросоюз не підтримав амеріканські методи боротьби з китайськими піратами

Євросоюз не стане приєднуватися до скарг США на порушення прав на інтелектуальну власність китайськими компаніями, поданими до Всесвітної торгової організації (ВТО). Про це повідомила єврокомісар з інформаційного суспільства і ЗМІ Вівьєн Редінг (Viviane Reding). Її слова передає AFP.

На думку Редінг, в ЄС вважають, що зараз не час для того, щоб звертатися до ВТО. Євросоюз спробує вирішити проблему порушення прав на інтелектуальну власність за допомогою двосторонніх переговорів.

Нагадаємо, що США подали дві офіційні скарги на Китай 10 квітня. Вашингтон звинуватив Китай, який є другим за величиною торговим партнером США, в тому, що уряд не веде боротьбу з порушенням авторських прав. У США заявили, що двосторонні переговори ні до чого не привели.

У лютому 2007 року міжнародний альянс із захисту інтелектуальної власності заявив, що найбільш "піратськими" країнами в світі є Росія і Китай. За даними альянсу, в Китаї ситуація з піратством поступово поліпшується, а в Росії - погіршується, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Євросоюз не підтримав амеріканські методи боротьби з китайськими піратами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі