неділя, 07 вересня 2008 10:38

Євросоюз може зняти свої санкції з Білорусі

Європейський союз (ЄС) розглядає можливість зняття своїх санкцій з Білорусі. Про це повідомила єврокомісар з питань зовнішніх зв`язках і політики сусідства Беніта Ферреро-Вальднер на завершального етапу неформальної зустрічі міністрів закордонних справ ЄС у французькому місті Авіньоні.

За її словами, настав час тісного діалогу між ЄС і Білоруссю, де 28 вересня ц.р. пройдуть вибори до парламенту. Вона запропонувала запросити голову МЗС Білорусії на зустріч міністрів закордонних справ ЄС, яка пройде 15 вересня в Брюсселі, а також знизити вартість європейських віз для громадян Білорусії, передає Reuters.

Наприкінці серпня Мінськ звільнив трьох представників опозиції, після чого Польща виступила з пропозицією про відміну європейських санкцій. "Вони ухвалили важливе рішення щодо звільнення політичних ув`язнених. Зі свого боку нам хотілося б знайти спосіб заохотити таку поведінку", - заявив верховний представник ЄС з питань зовнішньої політики і безпеки Хав`єр Солана.

Санкції ЄС полягають в забороні на в`їзд до держав співтовариства для 40 білоруських офіційних осіб, включаючи президента Олександра Лукашенка. У серпні ц.р. Державний департамент США заявив про можливість скасування односторонніх санкцій проти Мінська, якщо парламентські вибори в країні, намічені на 28 вересня 2008 р., пройдуть відповідно до "демократичних стандартів", повідомляє УНІАН.
Зараз ви читаєте новину «Євросоюз може зняти свої санкції з Білорусі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі