середа, 01 грудня 2010 11:01

Європу завалило снігом: паралізовано аеропорти, скасовано заняття у школах

Європу завалило снігом: паралізовано аеропорти, скасовано заняття у школах

Через сильний снігопад і незвично холодну погоду в низці країн Європи порушена робота аеропортів, утруднено рух автотранспорту і потягів.

Сотні рейсів скасовані в середу в аеропортах Лондона, Варшави, Единбурга, Мюнхена, і Амстердама. В аеропорту Франкфурта було скасовано понад 300 рейсів. Пасажирам, що вилітають з Лондона, рекомендується заздалегідь уточнювати, чи не скасований їх рейс.

У Варшаві через сильний снігопад комунальні служби змушені очищати вулиці від снігу кожні 15 хвилин.

У Німеччині в деяких районах випало від 40 до 60 см снігу. На півночі країни в землі Шлезвіг-Гольштейн у школах скасовані заняття. Місцеві метеорологи повідомляють, що холодна погода триватиме до кінця тижня. За прогнозами, до четверга морози посиляться, температура буде нижче 10 градусів морозу, повідомляє Інтерфакас-Україна із посиланням на західні ЗМІ.

Початок зими у Великій Британії визнано найхолоднішим з 1993 року. Температура в Шотландії і на сході Англії знизилася до мінус 20 градусів. Через мороз закрито сотні шкіл. Ожеледь і снігопад порушили залізничне сполучення і стали причиною аварій на автотрасах. За даними експертів, холодна погода завдає британській економіці збиток в 1,2 млн фунтів стерлінгів на день, оскільки робота багатьох магазинів і установ порушена. Споживання газу у Великій Британії за добу зросло на 5%. За прогнозами, морози у Великобританії можуть тривати до двох тижнів.

Між тим, у Франції в департаменті Ер і Луар був встановлений температурний рекорд. Стовпчик термометра знизився до 16,8 градусів морозу. У деяких районах країни випало 25 см снігу. Раніше повідомлялося, що 25 тис. будинків залишилися без електрики через пошкодження ліній електропередач, спричинених сильним снігопадом.

Сильні снігопади були також у деяких районах Іспанії та Португалії.

Нагадаємо, від переохолодження в Україні померло 2 людини.

Зараз ви читаєте новину «Європу завалило снігом: паралізовано аеропорти, скасовано заняття у школах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі