понеділок, 02 лютого 2009 13:42

Європу занесло снігом, а в Австралії бушують лісові пожежі

Останній місяць зими приніс люті морози і снігопади до Європи. Тим часом, в південній півкулі стоїть аномальна спека: у Австралії її жертвами стали вже 20 людей.

Рясний снігопад в Лондоні і на півдні Англії в ніч на понеділок викликав серйозні збої в роботі транспорту. Лондонські аеропорти були вимушені відмінити або відкласти десятки рейсів. Повністю закриті аеропорт City в межі Лондона і Luton Airport, розташований на північ від британської столиці. Керівництво найбільшого столичного аеропорту Heathrow на декілька годин закрило обидві злітно-посадочні смуги для очищення від снігу. Аеропорт Gatwick відкритий, проте звідти скасовано понад 20 рейсів і ще приблизно стільки ж затримані. Керівництво компанії ВАА, що керує лондонськими аеропортами, попередило про "значні затримки і відміни рейсів", рекомендуючи пасажирам перевіряти свіжу інформацію перед відправленням в аеропорт.

У Лондоні, за ніч випала рекордна кількість опадів за останніх 18 років

У самому Лондоні, за ніч випала рекордна кількість опадів за останніх 18 років: щонайменше 15 сантиметрів. У столиці повністю скасований рух автобусів, що викликало хаос і масові запізнення людей на роботу. Закрито дві лінії метрополітену, а на інших ускладнений рух поїздів на наземних ділянках, відзначає Bloomberg.

За прогнозами синоптиків, протягом дня в понеділок і вівторок в Лондоні і околицях можливі нові снігопади.

Тим часом, південь Європи - Іспанія та Португалія - знаходяться у владі атлантичного циклону, який приніс сніжну бурю. Всього за декілька годин в країні випало до 30 сантиметрів снігу, що привело до хаосу на дорогах. Тим часом, в Португалії сніжна буря призвела до повеней - в прибережних районах країни затопило десятки будинків. Сильні пориви вітру зривали з будинків дахи, валили дерева.

У Австралії вже другий тиждень стовпчик термометра не опускається нижче 40 градусів

Тим часом в південній півкулі стоїть екстремально спекотна погода: у Австралії вже другий тиждень стовпчик термометра не опускається нижче 40 градусів. Жертвами спеки стали більше 20 людей. Рух поїздів перерваний, оскільки рейки деформувалися під впливом високих температур, а багато семафорів відмовили. Вибух на електропідстанції залишив без електрики більше 300 тисяч будинків.

В результаті лісових пожеж на схід від Мельбурну згоріли як мінімум 29 житлових будинків в пожежах. Вогонь знищив 64 господарські споруди. Поліція австралійського штату Вікторія почала пошуки підпалювача, передає РІА Новости.

Зараз ви читаєте новину «Європу занесло снігом, а в Австралії бушують лісові пожежі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі