Ексклюзиви
понеділок, 08 листопада 2010 18:35

Європейський союз увів безвізовий режим з Албанією та Боснією і Герцоговиною

Європейський союз увів безвізовий режим з Албанією та Боснією і Герцоговиною

Сьогодні, 8 листопада, на засіданні Ради ЄС на рівні міністрів внутрішніх справ було прийнято рішення надати Албанії та Боснії і Герцеговині безвізовий режим.

Рішення ввести аналогічний режим з Албанією і БіГ депутати Європарламенту підтримали на пленарній сесії 7 жовтня.

Очікується, що візи буде скасовано в середині грудня нинішнього року. Громадяни Албанії і БіГ, що мають біометричні паспорти, будуть їздити в країни ЄС без візи, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Єврокомісар з питань внутрішніх справ Сесілія Мальстрем назвала сьогоднішній день "історичним для Албанії та Боснії і Герцеговини".

"Скоро громадяни цих двох країн будуть їздити з біометричними паспортами без віз до країн ЄС. Безвізові поїздки спростять контакт між людьми, розширять можливості для бізнесу і нададуть людям регіону краще дізнатися про ЄС", - сказала вона.

Раніше безвізовий режим з ЄС отримали Македонія, Чорногорія та Сербія. Він набув чинності 19 грудня 2009 року. Таким чином, єдиним регіоном Балкан, у якого немає безвізового режиму з ЄС, залишається Косово, невизнана всіма членами ЄС як незалежна держава.

Нагадаємо, міністри закордонних справ ЄС узгодили план дій щодо безвізового режиму для України. Рішення ухвалили на саміті у Люксембурзі 25 жовтня. У висновках засідання кілька разів наголошують, що скасування віз для українців не є вирішеним питанням, а лише можливою подією у майбутньому. Україна сподівається, що офіційно план дій представлять під час наступного саміту Україна-ЄС 22 листопада.

Зараз ви читаєте новину «Європейський союз увів безвізовий режим з Албанією та Боснією і Герцоговиною». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути