четвер, 24 грудня 2015 16:10

Європейський Союз може розпастися - президент Естонії

Європейський Союз може розпастися - президент Естонії
Фото: zn.ua

У подальшому існуванні Європейського Союзу почали сумніватися.

В Європейському Союзі почали виникати тріщини, які можуть поставити під питання його існування, - про це заявив президент Естонії Томас Гендрік Ільвес в щорічному інтерв'ю місцевим телеканалам, повідомляє Європейська правда з посиланням на Delfi.ee.

"Європейський союз проіснує ще деякий час, але в ньому починають з'являтися тріщини. Якщо ми втратимо відчуття, що повинні об'єднувати сили для вирішення проблем, то він розвалиться", - наголосив Ільвес, підкресливши важливість співпраці країн ЄС у подоланні міграційної кризи.

За його словами, страх перед масовою міграцією занадто роздутий і експлуатується для виклику радикальних реакцій в суспільстві.

Також Ільвес прокоментував наміри Росії ігнорувати міжнародне право.

"Ми робимо настільки сильний наголос на міжнародні угоди... Якщо ця система, яка опирається на угоди, розвалиться, то ми, маленькі країни, опинимося в дуже великій біді", - підкреслив президент Естонії.

Як писала раніше Gazeta.ua, канцлер Австрії Вернер Файманн заявив, що проблема біженців може обернутися хаосом і розпадом ЄС.

Зараз ви читаєте новину «Європейський Союз може розпастися - президент Естонії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі