вівторок, 15 квітня 2014 07:01

Європейський конкурс духовної пісні не відбувся через події у Криму та Донбасі
4

Фото: прес-служба Тернопільської мерії

Жодна із зарубіжних делегацій не приїхала до Тернополя на цьогорічний Європейський фестиваль-конкурс духовної пісні "Я там, де є благословення". Оргкомітет вирішив відмінити фестиваль, а замість нього провести лише гала-концерт із творчими колективами Тернопільщини, що були переможцями у 2011-2013 роках.

Про це повідомили у прес-службі міської ради.

Отож учора, у Вербну неділю, у палаці культури "Березіль" місцеві виконавці виконували духовні пісні, а ще молилися за мир та неподільність України. Їх благословили владика Василій Семенюк, митрополит Тернопільсько-Зборівський УГКЦ, архієпископ Нестор із УПЦ КП та інше духовенство.

Як наголосив мер міста Сергій Надал, відмінили конкурс через кілька причин. Це, зокрема, загибель Героїв Майдану, події у Криму і на Донбасі , а ще -- відсутність колективів з-за кордону.

"В силу незалежних від нас обставин, через дуже прикрі та болісні для нас причини, цьогорічний конкурс не міг відбутись. Події Революції Гідності, коли наша країна, ціною численних жертв скинула тиранію корупційного бандитського режиму, будуть ще довго ятритись ранами в наших серцях. Окупація Криму ніколи не залишить нас у спокої. Події в Донбасі сьогодні забирають у нас спокій і не дають думати про щось інше. На жаль, складні події в нашій країні не дали можливості зарубіжним делегаціям прибути в Тернопіль. Оргкомітет конкурсу-фестивалю, врахувавши всі обставини, прийняв рішення не проводити цього року черговий конкурс", - пояснив Сергій Віталійович.

Зазначимо, фестиваль був започаткований у 2011 році та завдяки участі в ньому іноземних колективів набув міжнародного статусу.

Зараз ви читаєте новину «Європейський конкурс духовної пісні не відбувся через події у Криму та Донбасі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі