Ексклюзиви
вівторок, 22 жовтня 2013 09:42

Європейські правозахисники запевняють, що тортур в українській міліції стало менше

Європейські правозахисники запевняють, що тортур в українській міліції стало менше
Фото: ua.comments.ua

В Україні поліпшилася ситуація із затриманими в органах внутрішніх справ . Про це йдеться у висновках делегації Європейського комітету з попередження тортур (ЄКПТ ) за результатами інспекторських перевірок ізоляторів тимчасового утримання, кімнат для затриманих та райвідділів ОВС України , повідомили у ВЗГ МВС.

Члени делегації відзначили, що в цілому ситуація покращилася, але є деякі недоліки, над яким ще належить працювати. Зокрема, це стосується умов утримання та матеріально -технічного оснащення спецустанов.

"Під час нашого візиту у 2011 році ситуація з дотриманням прав людини в ОВС була незадовільною, за два роки вже є позитивні зрушення, але ще потрібно працювати в цьому напрямку", - зазначив президент ЄКПТ Летіф Хусейнов і додав, що приємним є той факт, що обидві сторони розуміють проблеми і ставлять перед собою мету - вирішити їх.

У свою чергу начальник Управління зі зв'язків з громадськістю МВС України Сергій Бурлаков зазначив, що новий КПК ефективно регулює процедуру отримання доказів сторонами у ході судового розгляду, адже докази вважаються неприпустимими, якщо вони були отримані в результаті застосування тортур. Крім того, за його словами, чергові частини обладнані системами відеоспостереження, щоб не допустити випадків жорстокого поводження із затриманими та доставленими особами.

"Ми на шляху усунення недоліків. Дякуємо за вашу роботу, адже ми з боку можемо бачити реальну картину на місцях, що допоможе нам усунути прогалини в деяких питаннях", - сказав Бурлаков.

Він також додав, що позиція керівництва міністерства залишається принциповою - у разі виявлення будь-яких протиправних дій з боку співробітників міліції - буде швидке і об'єктивне реагування.

Зараз ви читаєте новину «Європейські правозахисники запевняють, що тортур в українській міліції стало менше». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути