пʼятниця, 08 червня 2007 13:38

Європейські чиновники визнали існування в"язниць ЦРУ

Високопоставлені співробітники польських і румунських служб безпеки підтвердили представникам Ради Європи, що на території цих країн діяли спеціальні в"язниці ЦРУ, де утримувались підозрювані в тероризмі. Дане зізнання йде врозріз з офіційними заявами урядів Польщі і Румунії, які заперечували наявність таких в"язниць.

За твердженням неназваних співробітників спецслужб, ніхто з ув"язнених не мав права звернутися в Червоний Хрест, а до деяких з них застосовувалися так звані "активні методи дізнання", затвердження яких добивався Джордж Буш.

У доповіді також приводиться опис тюремних процедур і розпорядку і навіть називаються деякі імена ув"язнених. Окрім цього, було встановлено, що через декілька тижнів після подій 11 вересня 2001 року, НАТО підписала з США угоду, згідно якої цивільним літакам, використовуваним ЦРУ для транспортування затриманих, дозволявся безперешкодний проліт над територіями країн учасниць альянсу.

Нагадаємо, що в кінці 2006 року Генеральна асамблея ООН прийняла "Міжнародну конвенцію по захисту всіх громадян проти насильницьких викрадань", яка забороняє секретні в"язниці, повідомляє Lenta.ru.



Зараз ви читаєте новину «Європейські чиновники визнали існування в"язниць ЦРУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі