понеділок, 02 липня 2007 12:54

Європейці вважають Штати головною загрозою стабільності у світі

Більшість жителів Західної Європи вважають Сполучені Штати головною загрозою стабільності у світі. Про це свідчать результати опитування, проведеного у червні компанією Harris Research. 32 відсотки респондентів, опитаних в Іспанії, Італії, Франції, Німеччині і Великій Британії, вважають, що США представляють більшу загрозу, чим будь-яка інша держава. Ще 19 відсотків у першу чергу побоюються Китаю, а 17 відсотків - Ірану. Не дивлячись на зростання напруження у відносинах між Москвою і Заходом, лише 5 відсотків європейців назвали головною загрозою миру Російську Федерацію.

Самі американці найбільшу загрозу світовій стабільності бачать у Північній Кореї, Ірані і Китаї, а США ставлять лише на четверте місце. Водночас, молоді жителі Сполучених Штатів у віці від 16 до 24 років вважають, що головною загрозою для світової стабільності є їх рідна країна, пише The Financial Times.

Зараз ви читаєте новину «Європейці вважають Штати головною загрозою стабільності у світі ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі