середа, 20 червня 2007 14:07

Європейці найбільше бояться США. Росія на шостому місці

Європейці найбільше бояться  США. Росія на шостому місці

Більшість європейців вважають, що головну загрозу світовій стабільності представляють Сполучені Штати. Це результати опитування громадської думки, проведеної фірмою Harris Interactive. США набагато випередили Іран і Китай.

Ступінь неприязні до США відрізняється в країнах Європи. Сполучені Штати розцінили як головну загрозу світовій стабільності 46% іспанців, 32% німців, 31% французів, 30% англійців і 21% італійців. У США з цим згодні лише 11% опитаних.

Друге і третє місця з великим відривом від лідера зайняли Китай і Іран. Китаю бояться 26% італійців, 22% французів, 20% американців, 18% німців, 16% британців і 12% іспанців, тоді як у США Іран вважають головною загрозою 23%, у Європі - помітно менше опитаних (22% - в Італії, 20% - у Франції, 15% - в Германії, 14% - в Іспанії і 13% - у Великій Британії). Мабуть, європейська громадська думка не повною мірою розділяє неспокій Держдепартаменту щодо іранської ядерної програми.

На четвертому місці Ірак, причому оцінка загрози, яку представляє ця країна для світової стабільності, однакова і у США, і у країнах Європи – скрізь Ірак набрав 10-12% голосів.

Північна Корея опинилася на п"ятій позиції. У США її побоюються найбільше (25%). Ці настрої сильні також у Великій Британії (14%). У решті країн рівень північнокорейської загрози оцінюється дуже низько. У Італії цієї країни бояться 9%, у Франції, Італії і Іспанії - по 7%.

На шостому місці опинилася Росія: найбільше її бояться у Германії (8%). У Великій Британії цю точку зору розділяють 6%, у Франції й Італії - по 5%, у США - 3%, в Іспанії - 2%, повідомляє Washington Profile.

Зараз ви читаєте новину «Європейці найбільше бояться США. Росія на шостому місці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі