вівторок, 19 червня 2007 17:53

Європарламент захистив "водку" від поляків та фінів

Депутати Європарламенту відхилили ініціативу представників Данії, Польщі, Фінляндії, Швеції і держав Балтії законодавчо посилити вимоги до спиртних напоїв, що мають право іменуватися "водкою".

Вказані країни наполягали на тому, що "водкою" можуть називатися тільки спиртні напої, виготовлені з картоплі або пшениці. Проте більшість парламентарів проголосували за ширше визначення.

Згідно прийнятої дефініції, горілкою можуть вважатися спиртні напої, виготовлені з цукрового буряка, винограду і навіть цитрусових, які в даний час широко використовуються як інгредієнти горілчаними виробниками Великобританії, Франції і Німеччини.

Напередодні голосування Європейський горілчаний альянс (EVA), члени якого активно виступали проти законодавчого звуження визначення терміну "водка", погрозили, що у разі схвалення законопроекту звернуться до ВТО, повідомляє Lenta.ru.



Зараз ви читаєте новину «Європарламент захистив "водку" від поляків та фінів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі