середа, 03 вересня 2008 13:32

Європарламент ухвалив резолюцію по Грузії

Європарламент ухвалив резолюцію по Грузії
Європарламент ухвалив в середу резолюцію на підтримку Грузії, повідомив РІА Новости представник прес-служби асамблеї. За його словами, за резолюцію проголосували 549 депутатів, проти - 68, 61 депутат утримався.

У схваленій резолюції виражається підтримка Грузії в зв"язку грузино-осетинським конфліктом і засуджуються дії Росії.

У проекті резолюції Європарламент рішуче засуджує "всіх тих, хто удався до сили і насильства" з метою зміни ситуації в Південній Осетії і Абхазії, а також закликає провести незалежне міжнародне розслідування для встановлення винних в загибелі мирного населення.

При цьому, згідно з проектом, Європарламент засуджує "неприйнятну і диспропорційну військову акцію Росії" на території Грузії.

У документі міститься заклик до Росії вивести війська з території Грузії і скоротити присутність російських військових миротворців в Південній Осетії і Абхазії.

У проекті резолюції Європарламенту рішуче засуджується одностороннє визнання Росією незалежності Південної Осетії і Абхазії, як таке, що "суперечить міжнародному праву", і міститься підтримка рішення екстреного саміту ЄС по Грузії відкласти проведення чергового раунду переговорів з Росією про укладення нової базової угоди про партнерство РФ-ЄС. Резолюція закликає Єврокомісію і Раду ЄС переглянути політику у разі невиконання Росією угоди про припинення вогню.

У проекті документа вітається рішення ЄС направити власну наглядову місію ЄС до Грузії, а також виражається підтримка місії спостерігачів ОБСЄ.

Крім того, вітається рішення надзвичайного саміту ЄС по Грузії про проведення міжнародної конференції донорів Грузії і міститься заклик до всіх сторін забезпечити вільний доступ постраждалим в результаті грузино-осетинського конфлікту.

З метою пошуку шляхів врегулювання конфліктів на Кавказі Європарламент закликає ЄС скликати "Транскавказськую конференцію в ім"я миру", мовиться в проекті резолюції асамблеї.

Зараз ви читаєте новину «Європарламент ухвалив резолюцію по Грузії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі