пʼятниця, 05 вересня 2008 11:34

Європарламент: Події в Грузії наблизять Україну до ЄС

Європарламент вважає події в Грузії такими, що свідчать про необхідність зближення України і Європейського Союзу. Про це говориться в повідомленні представництва України при ЄС.

4 вересня представник України при ЄС Андрій Веселовський взяв участь в надзвичайному засіданні делегації Європарламенту по зв"язках з Україною, в ході якого сторони обговорили питання підготовки до саміту "Україна-ЄС" в Евіане (Франція), стан переговорного процесу між Україною і ЄС про нову посилену угоду, а також ситуацію в Грузії і її вплив на регіональний розвиток.

У своїх висновках за результатами засідання глава делегації Європарламенту по зв"язках з Україною Адріан Северин відзначив, що грузино-російський конфлікт і визнання Росією незалежності Абхазії і Південної Осетії викликають серйозні побоювання про можливі наслідки для України.

"У актуальній регіональній і міжнародній ситуації для ЄС було б не розсудливим не зближуватися з Україною", - підкреслив він.

Крім того, в ході засідання сторони обговорили питання подальшого проведення реформ в Україні в світлі останніх внутрішньополітичних подій.

Нагадаємо, що в серпні після початку озброєного конфлікту між Грузією і Росією президент Віктор Ющенко заявив, що вважає загрозу територіальному суверенітету Грузії загрозою територіальній цілісності України.

Росія підтверджує пошану територіальної цілісності України.

Саміт "Україна - Європейський Союз" пройдет в Евіане (Франція) 9 вересня, повідомляє Українські Новини.
Зараз ви читаєте новину «Європарламент: Події в Грузії наблизять Україну до ЄС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі