середа, 03 вересня 2008 12:49

Європарламент може заморозити фінансову допомогу Росії

Комітет Європарламенту з бюджету пропонує у зв"язку з кризою в Грузії заморозити фінансову допомогу Росії на 2009 рік у розмірі 60,5 млн євро, що виділяються в рамках реалізації Євросоюзом політики сусідства та призначаються зокрема для підтримки правозахисних груп та неурядових організацій, заявив глава комітету, представник німецьких консерваторів Реймер Боге.

"Це буде сильним політичним сигналом", - наводять його слова бельгійські ЗМІ.

За словами заступника глави парламентського комітету Януша Левандовські, як варіант, пропонується зумовити виділення фінансової допомоги Росії виконанням нею плану "Медведєва-Саркозі" з мирного врегулювання конфлікту в Грузії.

Пропозиція буде поставлена комітетом на голосування в жовтні, але для того, щоб рішення знайшло законну силу, потрібне ще його схвалення Європарламентом і радою (міністрів) ЄС.

Комітет Європарламенту з бюджету цього року блокував виділення Росії з фондів ЄС 21 млн євро у зв"язку з побоюваннями нецільового використання цих коштів, сказав Левандовські, повідомляє РИА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «Європарламент може заморозити фінансову допомогу Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі