понеділок, 27 жовтня 2008 10:19

Європа вважає, що у відношенні до Росії варто відмовитися від ілюзій

Газета The Financial Times пише, що серед європейських лідерів йдуть запеклі суперечки про те, наскільки і як швидко відновлювати відносини з Москвою після "П"ятиденної війни".

Газета, посилаючись на внутрішній документ ЄС, що опинився в її розпорядженні, "Основні проблеми ЄС у взаєминах з Росією", відзначає, що в список суперечностей входить чимала кількість проблем, від імпорту польського м"яса до Росії до захисту європейських інвесторів в Росії.

У той же час в документі міститься позитивна оцінка виконання Росією домовленостей по Грузії і указується на можливість "продуктивної співпраці" між Росією і ЄС при вирішенні "заморожених" конфліктів на пострадянському просторі.

Підсумкова версія документа обговорюватиметься на нараді міністрів закордонних справ ЄС 10 листопада.

"Варто відмовитися від ілюзій у відношенні до Росії. Сучасне російське керівництво дотримується цінностей, відмінних від європейських", - цитує газета в завершенні статті одного з експертів, повідомляє Газета.Ru.

Зараз ви читаєте новину «Європа вважає, що у відношенні до Росії варто відмовитися від ілюзій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі