четвер, 31 травня 2007 14:50

Європа переходить на протипожежні сигарети

Європейська комісія збирається до 2009-2010 року заборонити на всій території ЄС "традиційні" сигарети і замінити їх тютюновими виробами, які самі гаснуть, якщо їх не палять.

Секрет таких сигарет в нанесених на них смужках (два або три) з непористого паперу: коли вогонь доходить до цих смужок, йому потрібний курець, щоб через них перебратися. І якщо такого поблизу не знаходиться, сигарета гасне приблизно через 2 хвилини.

У Європі щороку при пожежах, викликаних сигаретами, гине приблизно 2 тисячі чоловік, ще 7,5 тисяч отримують опіки і поранення. Тому європейці послідували прикладу штату Нью-Йорк, який першим законодавчо ввів стандарти "безпечних" сигарет, і восьми інших штатів, що вирішили разом з Канадою прийняти аналогічні заходи.

Арлін Маккарті також повідомила, що відмінностей між Fire-Safe Cigarettes і звичайними сигаретами курці не відчують, правда, "безпечні" коштуватимуть дорожче - смужки додадуть половину відсотка до їх вартості, повідомляє firesafecigarettes.org.

Зараз ви читаєте новину «Європа переходить на протипожежні сигарети». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі