субота, 24 березня 2007 12:35

Європа налякана снігопадами і лютими морозами

Після незвично м"якої зими і теплого початку весни, жителів Європи застали зненацька похолодання і сильні снігопади. На півночі Іспанії стовпчик термометра місцями опустився до 10-11 градусів нижче нуля. У провінції Валенсія від зовнішнього світу виявилися відрізаними п"ять тисяч жителів 60 сіл. Сотні вантажівок застрягли на засніженій дорозі поблизу міста Бургос. Закрито більше 30 гірських перевалів. Не працюють десятки шкіл. У деяких регіонах порушено залізничне сполучення.

Сильні снігопади пройшли й у Чехії, де було заблоковано рух по трасі Прага-Брно. У Швейцарії висота заметів досягає 37 сантиметрів. Німеччина і Австрія, де вже зацвіли сливи і персики, також відчули повернення холодів. Через снігопад без електрики залишилися більше 40 тисяч будинків в австрійській землі Карінтія. Дерева, що звалилися, викликали затори на автострадах і залізницях.

Схожа ситуація склалася у Франції. Тут температура на 10-15 градусів нижча за норму. Сніг випав навіть на острові Корсика в Середземному морі, де ще зовсім недавно термометр показував 20 градусів тепла.

Через негоду опинився під загрозою призначений на 24 березня футбольний матч між збірними України і Фарерських островів в місті Тофтір.

Як повідомили в Українському гідрометцентрі, негода, що охопила Європу, на Україні не відіб"ється. У вихідні дні в нашій країні очікується суха сонячна погода. Можливо лише незначне похолодання на 1-2 градуси, повідомляє Кореспондент.

Зараз ви читаєте новину «Європа налякана снігопадами і лютими морозами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі